İZMİR / BORNOVA - Bornova Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

'Altın bilezikli' kızlar

01-12-2022

" 'Altın bilezikli' kızlar: Bize 'yapamazsın' diyenlerin hepsi yanıldı!

Ceren Avcıoğlu, Fatoş Limon ve Banu Sakarya, Bornova Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında okuyan üç kız öğrenci olarak dikkat çekiyor. "Bu meslek erkek işi" laflarına inat eğitimlerini sürdüren öğrenciler, "Bize 'yapamazsın' diyenlerin hepsi yanıldı" diyor..."

"12. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Ceren Avcıoğlu, "Bu sektör benim çocukluk hayalimdi. Arabaları çok seviyorum. Haberlerde kadın tamircileri gördüğümde onlar gibi olmak istiyordum. Bu bölümü seçmeyi ben istedim. Çevremde 'Sen kızsın, yapamazsın. Bu erkek işi' diyenler oldu ama bu bölümü seçtikten sonra hepsi yanıldı. Şimdi beni destekliyorlar. Okulda arabaların bakımını yapıyorum, yağını değiştiriyorum. Bazen buji söküyorum. Aslında pek çok işi yapabiliyorum. Elektrikli araç üzerine dersler de görüyoruz. İleride TOGG'da çalışmak isterim" dedi."

Yayın: 01.12.2022 - Güncelleme: 01.12.2022 14:23 - Görüntülenme: 297